Sunday, January 8, 2012

Healty sweet snack - delicius

Szerdán narancsos alma krémlevest főztem és gondoltam kezdek valamit a narancshéjjal.....erre a recepre itt bukkantam rá:
http://desszert.eu/kandirozott_narancshej

Első lépésként alaposan meg kell mosni a narancsot a szivacs dörzsi felével, majd meghámozni és a belső fehér részt eltávolítani, ezután tetszés szerinti formákra lehet vágni a héjjat. pld. háromszög alakúra :) majd hideg vízbe kell áztatni minimum egy napra. Másnap forrásban lévő vízben kell főzni 6 percig, majd hideg vizzel átmosni. Ezután cukorszirupot kell készíteni, FONTOS hogy több legyen mint a narancshéj mennyisége. 

Az arány : 

250 g cukor
500 ml víz

Majd kb. 120 percig kell főzni, illetve amíg üvegessé nem válik. Főzés során néha meg kell keverni. Ezt követően rácsra helyezve szárítani egy éjszakán át, majd vízgőz felett megolvasztott étcsokiba mártani a sarkát. 

Talán kicsit hosszadalmas, de egyáltalán nem bonyolult és ISTENI finom :), érdemes kipróbálni.





No comments:

Post a Comment